Meet The Twins

Voor zijn meest recente project volgt Kurt een unieke identieke tweeling. “Eind 2017 maakte ik foto’s voor iemand die zelfportretten wilde schilderen. Omdat ze zelf te weinig ruimte had in haar woning, stelde ze voor de foto’s te maken bij haar buren. Het werd mijn eerste ontmoeting met ‘de tweeling’.”

“Vanaf de eerste minuut was ik gefascineerd door deze bijzondere mensen. Toen ik de foto’s voor de buurvrouw maakte, vroeg ik ook de tweeling voor de lens. Totaal onvoorbereid waren ze verrassend enthousiast, wat ik niet had verwacht van mensen die zich liever afschermen van de buitenwereld. Tenslotte was ik een buitenstaander in hun opmerkelijke huis.”

“Al snel volgde een nieuwe afspraak. Intussen zijn we twee jaar verder en is er een boeiende reeks foto’s klaar. Dat de tweeling uniek is, blijkt na elke fotosessie. Ze zijn heel sterk gehecht aan het verleden en dat voel je in de foto’s. Hetzelfde geldt voor hun verbondenheid. Het is echt 1+1=1.”

“Met de coverfoto werd ik in september 2018 een van de tien laureaten van het Breedbeeld-festival in Antwerpen. Het beeld werd geselecteerd uit zo’n 2500 inzendingen. De foto was levensgroot te zien op een foto-expo op het Mechelseplein en werd geprojecteerd op enkele bekende gebouwen in de stad.”

%d bloggers liken dit: